author

Sauter Wijnen Het Sticht

110% funded /
€110,000 raised
of €100,000 goal
RISK SCORE
BBB
INTEREST
5%

What the money is going to be used for

Het opgehaalde bedrag van de crowdfunding campagne zal gebruikt worden voor Sauter Wijnen Het Sticht, een Sauter franchise store te Zeist. Hiermee zullen de kosten voor de uitbreiding van deze vestiging gefinancierd worden.

sauterzeist

Company Description

Sauter Wijnen, de franchisegever, vindt zijn oorsprong terug in 1904, toen August Sauter de eerste flessen wijn vanuit een winkelpand in de Wolfstraat in Maastricht verkocht. In de jaren die volgden deed Sauter Wijnen verschillende locaties in Maastricht aan en werd het bedrijf door de familie Sauter uitgebouwd tot de wijnhandel die nu gevestigd is aan het Withuisveld in Maastricht. De belangrijkste stappen in de geschiedenis van Sauter Wijnen zijn gezet door Erik Sauter sr., die momenteel meer dan 50 jaar actief is in de wijn.

“Weinig importeurs hebben zo’n indrukwekkende staat van dienst als Erik Sauter.” Aldus Hubrecht Duijker, “Na universitaire leerperiodes in zowel Bordeaux als Trier trad hij in 1964 in dienst bij de familiefirma Sauter’s Wijnkelders te Maastricht. Zes jaar later kreeg hij de algehele leiding. Naast zijn drukke bestaan als importeur werd hij ook wijnmaker en administrateur van Château Carcanieux in de Médoc, mede-eigenaar en wijnmaker van Domaine Mondivin in Hongarije, vertaler van een Frans standaardwerk over wijnproeven, wijnconsulent, bestuurslid van de Académie Internationale du Vin en wijn-/culinair columnist.”

Guido Quaden en Ralph Habets hebben nu de leiding over het 110-jaar oude bedrijf, ook wel bekend als de ‘geadopteerde 4e generatie’. Beiden werken al bijna vijftien jaar samen met Erik Sauter sr. en werken ze samen aan de verdere ontwikkeling en expansie van het bedrijf.

In 2013 en 2014 is de beslissing genomen om Sauter Wijnen als een franchise voort te zetten in Nederland. De vestigingen in Maastricht en Bussum kregen nu ook gelijknamige vestigingen in Zeist, Velp en Nijmegen.. Deze crowdfunding campagne betreft de vestiging in Zeist.

Het assortiment is een signatuur van 110 jaar ervaring in het importeren van wijn. De wijnen van een groot aantal wijnmakers worden al tientallen jaren door Sauter Wijnen geïmporteerd. Van oudsher zijn de wijnen overwegend van Franse afkomst. De laatste jaren is er ook een indrukwekkende portfolio opgebouwd met wijnen uit Italië, Spanje, Oostenrijk en de zogenaamde nieuwe wereld. Betaalbaar of kostbaar, telkens staan authenticiteit en kwaliteit centraal.

De wijnen vinden hun weg naar wijnliefhebbers, kwaliteitsbewuste restaurateurs, de betere cafés, de zelfstandige wijnvakhandel en bedrijven. De loyaliteit van de klanten is opvallend groot en gaat vaak over van generatie op generatie, zoals dit ook gebeurt bij de allerbeste wijnmakers van Sauter Wijnen.

Market

sauterzeist2


Nederland wordt elk jaar steeds meer een wijnland. De consumptie van bier en sterke drank is gedurende een aantal jaren afgenomen, terwijl die van wijn juist toeneemt Dit is duidelijk terug te zien in de grafiek hieronder.

consumptie-wijn-bier-gedistilleerd-580x435wijnconsumptie-naar-herkomst1-580x435

Accijnsverhoging heeft mede gezorgd voor een matige afname in 2013, maar ABN AMRO Bank verwacht dat consumptie op het huidige niveau zal stabiliseren. Een kenmerk van de wijnmarkt in Nederland is dat er een groot diversiteit is aan merken en afkomst. Het grootste deel komt uit Frankrijk terwijl landen zoals Zuid-Afrika en Chili sterk groeien (marktaandelen van respectievelijk 20% en 12%). Dit is terug te vinden in het assortiment van Sauter, dat een brede selectie heeft aan wijnen afkomstig uit Frankrijk. De wijnconsumptie per capita in Nederland, bevindt zich om en nabij het gemiddelde in Europe en is er nog voldoende ruimte voor groei. De consument koopt vooralsnog het vaakst wijn bij de supermarkt. De slijterij is een sterke tweede keuze, waarbij mannen significant vaker dan vrouwen wijn halen bij de slijterij. Sauter Wijnen Het Sticht is beslist geen slijterij, maar richt zich met name op de zakelijke markt, zonder daarbij de particulier markt uit het oog te verliezen.

Financials

Het bedrag dat wordt opgehaald uit de crowdfunding campagne zal worden gebruikt voor werkkapitaalfinanciering ter ondersteuning van de expansie van het bedrijf, waardoor zowel de voorraden als de debiteuren groeien. De huidige vaste lasten van Sauter Wijnen Het Sticht zullen als gevolg van de groei niet toenemen. De omzetgroei zal daarom in belangrijke mate bijdragen aan de groei in winst en cashflow, hetgeen positief is voor de afbetalingscapaciteit ten behoeve van de geldschieters.

sauterzeist

Challenges

De uitdagingen die Sauter Wijnen Het Sticht zal ervaren bestaan onder andere uit de opkomst van online-supermarkten, waardoor consumenten de mogelijkheid krijgen om hun wijn online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Sauter Wijnen is echter niet alleen een kwaliteitszaak voor consumenten die kwaliteit zoeken, maar met name een B2B leverancier en onderscheidt zich mede door het brede, indrukwekkende assortiment dat aan de zakelijke als particulier markt wordt aangeboden. Daarbij helpt de ondersteuning van de franchisegever Sauter Wijnen, zoals bij de selectie van kwaliteitswijnen en marketingactiviteiten..

Timeline and Milestones

De lening zal over langere termijn afgelost worden. In de tussentijd zullen de geldschieters hun rente ontvangen in financiële vorm en/of in wijn. Een creatieve en attractieve variatie. Tijdens deze periode zal Sauter Wijnen Het Sticht door de geboden financiering de omzetgroei bewerkstelligen.

Loan

Investment lending Loan duration (Years): 4

Repayment interval (Months): 12

Final interest rate per year:

simulate


The Project FAQs

Updates

Risk Profile

3e Party Risk Assesment
BBB
Graydon Risk Score

Financial Ratios
N/A
Sales
N/A
Liquidity
N/A
Solvency
N/A
Profitability
N/A
Capital Structure

Other Information
Years In Operation
Annual Sales
Employees

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!